Frankhegy bunkerei

Programok, hírek , és minden más

Moderátorok: csart, bunkerman

Frankhegy bunkerei

HozzászólásSzerző: K.Krisztina » 2011.10.25. 23:03

Sziasztok! Van(nak) olyan ember(ek), aki(k) érdeklődik(nek) a Frankhegy bunkerei iránt? Vagy kutatják a Frankhegy bunkereit? Engem megszállottan érdekel, hogy mi lehet már pl. Budapest Gazdagrétnél, ahogy a 8-as busz végállomásától felfelé haladunk (ha jól emlékszem) az Ördögorom + Rupphegyi úton (ennek mentén a Rupp-hegy van), és az út mentén már látunk 2-3 db lezárt barlangnyílást. A vasajtók lyukán bekukucskálva érezni a hegy belsejéből kiáramló huzatot, és hallani ahogy apránként omladozik a hegy. Ez melyik bunker lehet? Erről tud valaki valamit? Én legalábbis szívesen lenéznék oda.
Ezután tovább haladva fel az Őzike utcához, ebben az utcában van Rákosi Mátyásnak az igazi bunkere. Meg emellett sok klassz egyedi földalatti helyről hallottam még a XII. kerületben. Ha lenne olyan ember, aki vállalkozik ezek felderítésére, én szívesen csatlakozom. Üdv.: Kriszta
K.Krisztina
 
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2011.02.08. 20:59

Re: Frankhegy bunkerei

HozzászólásSzerző: csart » 2011.10.26. 08:08

Szia,

Az Ördögorom alatt lévő létesítmény megtésvezstő, mert az ajtókkal csak később lett lezárva. Egy kis kiterjedésű bányáról van szó, amit a környékbeliek óvóhelyként hasznéltak a háború alatt. Az ajtók már újkori hozzáépítések, én úgy tudom azért van rajtuk szilánkbiztos ajtó , mert az volt épp kéznél. Az anyaga meg márga , ami így hullik szépen lassan.

Rákosi óvóhelye meg azért nem nagyon megközelíthető, mivel a lakók nem szeretik a vendégeket, ami részben érthető is.

A frank-hegyen igazából más van, egy légvédelmi üteg állásainak maradványai a környező telkeken.
csart
 
Hozzászólások: 249
Csatlakozott: 2009.01.04. 21:48

Re: Frankhegy bunkerei

HozzászólásSzerző: K.Krisztina » 2011.10.26. 12:42

Szia, Az Ördögorom alatti létesítményt is egyszer azért jó lenne, ha valami kisebb bunkermúzeumkén megnyitnák az érdeklődő emberek előtt.
K.Krisztina
 
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2011.02.08. 20:59


Vissza: Programok, hírek és egyéb

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron